حوزه نوآوری و کارآفرینی بر مبنای فناوریهای پیشرفته طرح و ساخت:
آزمایشگاه طرح و ساخت به عنوان یک مرکز نوآوری در حوزه معماری است و حمایت استارتاپ های حوزه فناوری طرح و ساخت که ساختار پژوهش کاربردی و امکان عملیاتی شدن را دارند را مورد حمایت قرار میدهد. در این بخش پایان نامه های ارشد و دکترا و پیشنهاده های عملیاتی و نوآورانه که بر مبنای صنایع و فناوری های نوین طرح وساخت نظیر: ساختارهای پیش ساخته، قابل حمل، سازه های متحرک، معماری و ساخت دیجیتال و با استفاده از تجهیزات نوین ساخت، در یک ساختار حمایتی در آزمایشگاه قرار گرفته و توسعه می یابند. در نهایت با سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ به مرحله تولید صنعتی ورود خواهند کرد.
برنامه های حوزه کارآفرینی آزمایشگاه:
۱- برنامه گلبول سبز:
برنامه گلبول سبز بر مبنای ساختار سخت افزاری مدول های پیش ساخته قابل حمل بر مبنای شبکه نرم افزاری هوشمند در کاربری های گردشگری، خدمات شهری، درمانی، آموزشی و مسکونی است. این فعالیت تحت عنوان یک برنامه مادر و تحت عنوان ۵ استارتاپ برنامه ریزی شده است.
۲- برنامه توسعه کاربرد هوش مصنوعی در معماری:
تاثیر روز افزون فناوری های هوش مصنوعی در حوزه های مختلف علوم و اقدامات بشری ایجاب می کند دانشکده های معماری و معماران نیز در جهت ارتقائ طرح ها و ایده های خود از این قابلیت استفاده نمایند. طی چند سال گذشته آزمایشگاه طرح ساخت پیشرفته بر اساس اهداف و برنامه های پژوهشی خود اقدام به حمایت و تشویق ویژه دانشجویانی کرده است که موضوع پایان نامهی خود را در ارتباط با هوش مصنوعی تعریف می نمایند. در این راستا تا کنون ۴ پروژه تعریف شده است.
- طراحی پلان بر اساس هوش مصنوعی (deep learning)
- طراحی سازه های سریع الاحداث بر مبنای صنعتی سازی مدولار (PeeDall(
- بهینه سازی پلان بیمارستانی با استفاده از هوش مصنوعی
- طراحی مدولار بیمارستان براساس تکنولوژی گلبول سبز
برنامه مصالح نوین:
برنامه پژوهش کاربردی و عملیاتی در حوزه مصالح نوین که شاخصههای زیست محیطی دارند و در تکنولوژی ساختمان می توانند فعالیت کنند تشکیل شده که اکنون در حوزه متریال های الیاف طبیعی با یک کارگروه ۴ نفره در حال پژوهش و پیگیری است.
برنامه طرح و ساخت دیجیتال
این برنامه در راستای ایجاد ساختارهای بدیع با ویژگی های خاص ساختاری و سازه ای تدوین شده است که در ساخت آن از سخت افزارهای حوزه ساخت دیجیتال بهره برداری می شود.
برنامهی پایگاه پژوهش کاربردی فرایند یکپارچه طراحی و مدیریت اطلاعات ساختمان (BIM)
در برنامه پزوهش کاربردی مدیریت یکپارچه طرح و ساخت و مدیریت اطلاعات ساختمان، آزمایشگاه قصد دارد تا در یک نقشه راهبردی برنامهریزی شده و با همکاری شرکت گرافی سافت، به عنوان پایگاه پژوهش راهبردی و مشاوره ای و خدماتی این حوزه ایفای نقش کند. که فعالیتهای این مرکز در این حوزه متشکل است از سیاست گذاری، استاندارد سازی و آموزش و خدمات که به تلخیص در زیر آمده است:
برنامه سیاست گذاری و استاندارد سازی :
سیاست گذاری: برگزاری جلسات راهبردی با نظام مهندسی، شهرداری و تعریف خدمات هوشمند الکترونیک در حوزه BIM
- تدوین آیین نامه: تعریف و تدوین آیین نامه ملی بیم ایران
- تدوین استاندارد: تبیین استانداردهای لازم در جهت مدیریت یکپارچه طرح و ساخت
- هندبوک: تهیه هندبوک عملیاتی در حوزه پیاده سازی نظام بیم
- توسعه دانش بیم از طریق همایش ها، کارگاه ها و مقالات
- آموزش و توسعه : برنامه های آموزشی جهت پرورش متخصص BIM
برنامه توسعه آموزش های تخصصی کارا محور
- تربیت نیروهای متخصص با برگزاری دورهای کوتاه مدت تخصص محور
|